klik

Još samo nekoliko sati do prvog javnog hangouta kada će se 11 velikih hrvatskih zvijezdi javiti u isto vrijeme sa različitih strana svijeta da biste vi mogli chatati s njima.

Hangout – organiziran u partnerstvu s HT-om - možete pratiti uživo na hangout.jutarnji.hr, Facebooku Jutarnjeg i YouTubeu.

Gosti će biti na Skype to Businessu uz maksimalne brzine HT optike, a svi koji se registriraju na hangout.jutarnji.hr moći će od 15 sati uživo postavljati pitanja sugovornicima.

U hangout sudjeluju voditelji Ida Prester i Robert Knjaz, znanstvenici Ivan Đikić i Slobodan Vukičević, olimpijci Filip Hrgović, Mihovil Španja, Šime Fantela i Igor Marenić, pjevačica Danijela Martinović, teen zvijezda Mia Negovetić i poznati chef Mate Janković. Dovoljno je samo da se registrirate na hangout.jutarnji.hr preko Facebooka i uključite u hangout kako biste mogli postaviti pitanje.

U studiju u Zagrebu bit će Iva Šulentić koja će komunicirati sa svima u isto vrijeme, dok će se na ekranu vrtiti pitanja koja vi postavljate u prvom javnom hangoutu ovakve vrste gdje i gledatelji sudjeluju.

Video pozivi danas se sve više koriste, a megapopularni servisi I aplikacije kao što su Facebook, Skype, WhatsApp, Viber, Meerkat, Snapchat, Tweeterov Periscope omogućuju vam istodobno slanje poruka, slika i video stream.

Aktivnost na Facebook Messangeru i WhatsAppu u slanju poruka premašila je za tri puta globalni volumen SMS poruka. Dok se na ove dvije aplikacije dnevno pošalje 60 milijardi poruka, preko SMS-a se pošalje 20 milijardi.

Prema nekim predviđanjima, uskoro bi se većina online komunikacije trebala odvijati preko videa. Magazin The Economist okupio je stručnjake i urednike koji su dali procjenu o tome kako bi se trendovi trebali razvijati do 2050. Na polju komunikacija predviđaju “telepresence” tehnologiju koja će biti dostupna gotovo svima.

Sve više servisa će plesti mrežu brzog interneta i gotovo svi pozivi bit će dostupni kao video. Do 2023. 3,7 milijardi ljudi imat će internetski pristup, a u Hrvatskoj bi do kraja ove godine više od 200 tisuća korisnika HT-a trebao imati brzine interneta veće od 20 megabita po sekundi, dovoljne za gledanje videa ili uključenje u videopozive visoke kvalitete.

PROJEKT JE NAPRAVLJEN U PRODUKCIJI NATIVE AD STUDIJA HANZA MEDIJE, HT-A I MICROSOFTA, U SKLADU S NAJVIŠIM PROFESIONALNIM STANDARDIMA JUTARNJEG.

 klik