Karijeru voditelja, redatelja, producenta i “onoga koji ima dobre fore” počeo je brusiti još u ranim devedesetima u Dugavama, zagrebačkom kvartu u kojem je odrastao. Uvijek rado spominje kako su ga Dugave izgradile i kako je zbog zidića na kojem su se svi okupljali i družili postao ovo što je danas.

Sada planira snimiti dokumentarno-igrani film “Kako je fejsić ubio zidić”. Zbog britkog humora 1994. godine prelazi na OTV, gdje je bio voditelj emisije "Serbus Zagreb" i poslije voditelj i autor emisije “Zaleđe”.

Godinu dana kasnije Knjaz odlazi na HTV, gdje je uređivao "Svlačionicu" zbog koje mu raste popularnost, a slijedile su autorske emisije “Mjenjačnica”, “Koledžicom po svijetu”, “I to je Hrvatska”, “Slučajni turist”, “Najveće svjetske misterije”, “Klasici narodu”, koje su se dugo nakon prikazivanja prepričavale.

Osnivač je i vlasnik televizijske i filmske produkcijske tvrtke Sirovina i sinovi, a prije godinu dana potpisao je ugovor s grupacijom Discovery Chanel koja neke njegove formate zastupa globalno.

Dobitnik je nagrade Marija Jurić Zagorka za talk-show "Zaleđe", HRT-ove godišnje nagrade za “Svlačionicu", kao i HND-ove nagrade za promicanje novinarskog izraza.
Uvijek ponosno navodi da mu je najdraže biti otac troje djece koja ga svaki dan razvesele.