Hrvatski kuhar Mate Janković u prvoj sezoni kuharskog serijala MasterChef bio je član žirija koji je svojim ledenim pogledom natjecateljima tjerao strah u kosti da bi iz njih izvukao više i bolje.

Sve je počelo kad se sasvim slučajno kao 14-godišnjak upisao u školu za kuhare. Nakon toga je dobio radnu knjižicu i krenuo paklenim putem kojim prolaze svi vrhunski kuhari - od guljenja krumpira i pranja podova preko vikanja u užarenoj kuhinji i opekotina do šanse da skuha svoje prvo jelo.

Posložio je i ispolirao mnoge menije i gastro-koncepte restorana u Hrvatskoj, a okušao se i kao vodič slavnom kuharu Anthonyju Bourdainu u njegovu putopisno-kulinarskom showu “No Reservations” po Hrvatskoj.

Iako je Mate kuhar po struci, ima raznovrsne interese - pisanje blogova, kolumni, puštanje glazbe u klubovima, čitanje knjiga pa i kuhanje za prijatelje.

Kao pravi sladokusac i zaljubljenik u kobasice, prije godinu dana otvorio je urbani street food restoran, gdje se mogu pronaći jela od domaćih kobasica uz dodatke svježih i sezonskih namirnica, a sve se doprema s malih obiteljskih farmi iz okolice Zagreba.