Glazbenica s više od 50 hitova rođena je u Splitu, a koliko je omiljena govori činjenica da samo kažete Danijela i svi znaju o kome se radi.

Glazba ju je osvojla već u tinejdžerskoj dobi, a svoj prvi pjevački angažman dobila je u grupi “Dominik”, osnovanoj pri crkvi sv. Dominik u Splitu. Usporedo s pjevanjem Danijela je u osnovnoj školi svirala mandolinu, a u srednjoj školi je usavršila i sviranje na harfi. Njen moćan vokal vrlo je brzo primjećen u splitskim glazbenim krugovima, a prvi profesionalni angažman bio je u grupi “Delfini”.

U grupi Magazin provela je pet godina, te snimila tri studijska albuma. Danijela kreće u solo karijeru i 1996. objavljuje svoj prvi samostalan album “Zovem te ja“. Album “To malo ljubavi“ iz 1998. prodan je u više od 100.000 primjeraka čime je postao i najprodavaniji album u povijesti novije hrvatske diskografije, a Danijelina popularnost proširila se brzo i u ostale države regije, gdje je sve do danas jedan od najslušanijih izvođača. Mnogo puta proglašena je glazbenicom godine, a primila je i brojne nagrade.

Godine 2003. Danijela je snimila album tradicionalnih Božićnih pjesama „Božić s Danijelom“, a prihod od prodaje albuma donirala je u humantirane svrhe.

Danijela je i poduzetnica i spisateljica. Kreirala je svoj prvi parfem “La la“ te objavila prvu knjigu za djecu “DaMA“ 2006.

Napisala je i motivacijsku knjižicu „Think pink“ koja je bila nit vodilja istoimene akcije koju su pokrenule udruge Dama i Krijesnica za pomoć u rehabilitaciji djece liječene od raka. Objavila je i “Šalabahter života“, svoju prvu knjigu poetskih zapisa s njenim najintimnijim razmišljanjima za koje je dobila pozitivne kritike.

Njen najnoviji hit iz 2016. “Volim barabu” već je osvojio sve glazbene top ljestvice. Preko 25 godina uspješne karijere, brojni hitovi i nevjerojatna lakoća zavođenja publike ono su što Danijelu drži u samom vrhu glazbenog svijeta.